Home CPIA 2 e Firences

CPIA 2 e Firences

CPIA 2 e Firences ka tre zyra dhe janë të vendosura në bashkitë e Firences Juglindore, Pontassieve, Chianti, Mugello, Valdarno dhe Valdisieve me studentë që vijnë nga Magrebi, Azia, Shqipëria.
Ofron kurse për shkollimin e detyrueshëm, bashkëpunon me shkollat ​​e mesme për kurset e mbrëmjes të nivelit I në periudhën mësimore. Ai promovon kurse në italisht L2, gjuhë të huaja, histori të artit dhe teknologjisë së informacionit, histori të mendimit njerëzor dhe shkrim-lexim funksional.

Së bashku me Prefekturën e Firences, ajo është shtëpia e testeve të gjuhës italiane A2 të vlefshme për lejen e qëndrimit afatgjatë. Ai bashkëpunon me Universitetin për të Huajt të Sienës për aktivitetet kërkimore dhe provimet CILS.